MIDK 2022

A Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája és a bajai Eötvös József Főiskola megrendezi a
Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK 2022).
A konferencia elsődleges célja, hogy lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók találkozzanak, beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás munkájába, közös programot indítsanak. Lényeges szempont az is, hogy a PhD hallgatók és az egyetemisták bemutathatják elképzeléseiket, eredményeiket, útmutatást kaphatnak tapasztaltabb kollégáiktól.

A konferencia szakmai programja plenáris előadásokból, szekcióelőadásokból, poszterbemutatóból és workshopokból áll.
A szekcióelőadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító plenáris előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérjük fel. A szekciókban az egyes kutatási beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, a kötetlen beszélgetések során további ötletek, tanácsok, javaslatok fogalmazódhatnak meg, közös kutatási kérdések, programok alakulhatnak ki. Az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szervezünk. A poszterek rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, illetve az előadásokon elhangzottak kiegészítésére egyaránt alkalmasak. A programot workshopok színesítik, amelyek a tanításban alkalmazható innovatív kezdeményezésekbe nyújtanak betekintést.

A konferencia időpontja

  • 2022. április 1-3. (péntek délután - vasárnap délelőtt)

A konferencia helyszíne

  • Eötvös József Főiskola (Baja, Szegedi út 2.)

A konferencia nyelve

  • magyar és angol

A konferenciáról az előző évekhez hasonlóan a Teaching Mathematics and Computer Science c. folyóiratban angol nyelvű beszámoló készül az előadások absztraktjainak bemutatásával.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.