XXV. MÉTE Országos Tudományos Diákköri Konferencia
Prezentációk feltöltése - 09:00 - 09:50 |
||
---|---|---|
ÉLELMISZERANALITIKA SZEKCIÓ | ÉLELMISZERGAZDASÁGTAN ÉS MARKETING SZEKCIÓ |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK I. SZEKCIÓ |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK II. SZEKCIÓ |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK III. SZEKCIÓ |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK IV. SZEKCIÓ |
MIKROBIOLÓGIA, ÉLELMISZERBIZTONSÁG ÉS MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS SZEKCIÓ |
MŰSZAKI, INFORMATIKA ÉS MÉRÉSTECHNIKA SZEKCIÓ | TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI SZEKCIÓ |
*A gyorsmenükre kattintva a megfelelő szekcióhoz görgeti a rendszer. |
Helyszín: 146. előadó
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Prof. Dr. Salgó András, professzor emeritus – BME VBK |
Tagok: |
Prof. Dr. Kovács Béla, egyetemi tanár – DE MÉK |
|
Dr. Jekő József, főiskolai tanár – NYE Agrár és Molekuláris Kutató- és Szolgáltató Csoport |
Dr. Benedek Csilla – SE ETK |
|
Titkár: |
Dr. Alexa Lóránd, egyetemi tanársegéd – DE MÉK |
10:40 |
Botkó Zsombor |
DE MÉK |
---|---|---|
|
Hegyaljai borok toxikus és potenciálisan toxikus elemtartalmának vizsgálata Témavezetők: Kincses Sándorné Dr., egyetemi docens Prof. Dr. Kovács Béla, egyetemi tanár |
|
10:55 |
Csikos Gabriella |
DE MÉK |
|
Különböző gabonafélék keményítőprofiljának összehasonlító vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására Témavezetők: Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs Dr. Pápai Gréta Zsuzsa, tudományos munkatárs |
|
11:10 |
Flumbort Sára |
BME VBK |
|
Magyarországi nyers propoliszminták minőségi vizsgálata látható és infravörös spektroszkópiával Témavezető: Dr. Gergely Szilveszter, egyetemi docens |
|
11:25 |
Kádár Kristóf |
SZTE MK |
|
Specialty kávék összehasonlító elemzése Témavezető: Szegedi Balázs, intézeti mérnök |
|
11:40 |
Lénárt Adél Lujza |
BME VBK |
|
Növényi tejek vizsgálata infravörös spektroszkópiával Témavezető: Slezsák János, egyetemi tanársegéd |
|
11:55 |
Pisch Barnabás |
BME VBK |
|
Tönkölybúza (Triticum spelta) összetételének és technológiai tulajdonságainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal (Triticum aestivum) Témavezetők: Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens Jaksics Edina, tudományos segédmunkatárs |
|
12:10 |
Sánta Zsófia Gréta | SZTE MK |
|
Húsipari iszapok anaerob fermentációjának intenzifikálása és nyomon követése |
|
12:25 |
Szajkó Milda Blanka |
BME VBK |
|
Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata |
|
12:40 |
Tóth Tímea |
BME VBK |
|
Rövid szénláncú szénhidrát és FODMAP összetétel vizsgálata fermentált búza és rozs alapú modelltermékekben |
ÉLELMISZERGAZDASÁGTAN ÉS MARKETING SZEKCIÓ
Helyszín: Növénytermesztési gyakorló I.
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Dr. Temesi Ágoston, egyetemi docens – MATE ÉTTI |
Tagok: |
Dr. Soós Mihály, egyetemi docens – DE MÉK |
|
Dr. Zsótér Brigitta, egyetemi docens – SZTE MK |
Dr. Kacz Károly, egyetemi docens – SZE AKMK |
|
Titkár: |
Szilva Diána Margaréta, tanszéki mérnök – DE MÉK |
10:40 |
Bauer Zsófia |
MATE ÉTTI |
---|---|---|
|
Élelmiszerpazarlással kapcsolatos fogyasztói értékítéletek vizsgálata Q-módszerrel Témavezetők: Dr. Borbély Csaba, egyetemi docens Dr. Csonka Arnold, egyetemi docens |
|
10:55 |
Bencsics Barbara |
SZE AKMK |
|
Agyserkentő gyógynövényes cukorkák fogyasztói igényének felmérése Témavezetők: Tihanyi-Kovács Renáta, egyetemi adjunktus Posgay Miklós Marcel, egyetemi tanársegéd |
|
11:10 |
Ökrös Nóra |
DE GTK |
|
Egy édesipari vállalkozás stratégiai tervezésének sajátosságai Témavezetők: Dr. Nábrádi András, egyetemi tanár Dr. Madai Hajnalka, egyetemi docens |
|
11:25 |
Samu Csilla |
SZTE MK |
|
A Clean label trend koncepciójának feltárása és a gyümölcslevek trendbe való illeszthetőségének értékelése Témavezető: Dr. Kis Krisztián, egyetemi docens |
|
11:40 |
Uzonyi Lívia |
DE MÉK |
|
Növényi alapú italok fogyasztási szokásainak felmérése és fehérjetartalmának vizsgálata Témavezető: Hajdú Péter, doktorandusz, tanszéki mérnök |
|
11:55 |
Varga Péter Dániel |
MATE ÉTTI |
|
Puer teák kultúraközi fogyasztói érzékszervi minősítése Témavezető: Dr. Gere Attila, egyetemi docens Dr. Benes Eszter Luca, egyetemi adjunktus |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK I. SZEKCIÓ
Helyszín: 123. szeminárium
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Prof. Dr. Friedrich László, egyetemi tanár – MATE ÉTTI |
Tagok: |
Prof. Dr. Stündl László, egyetemi tanár – DE MÉK |
|
Dr. Beszédes Sándor, főiskolai docens – SZTE MK |
Dr. Zsarnóczay Gabriella, elnök - MÉTE |
|
Titkár: |
Dr. Juhászné Tóth Réka, egyetemi tanársegéd – DE MÉK |
10:40 |
Alacsony Eszter |
MATE ÉTTI |
---|---|---|
|
Tojásfehérje alapú, magas fehérjetartalmú „túró” rudi fejlesztése és eltarthatóságának vizsgálata Témavezető: Vargáné dr. Tóth Adrienn, tudományos munkatárs |
|
10:55 |
Csott Hajnalka |
SZTE MK |
|
Megváltozott áramlási viszonyok vizsgálata modulba integrált 3D nyomtatott elemek hatására Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens |
|
11:10 |
Erdei Bálint |
SZTE MK |
|
Mangalicamáj felhasználásával készített kenhető húskészítmény fejlesztése Témavezető: Mihalkó József, tanársegéd |
|
11:25 |
Kulcsár Tamás |
SZTE MK |
|
Virslik csomagolás előtti apadásának vizsgálata egy magyar húsipari vállalatnál Témavezetők: Mihalkó József, tanársegéd Gál Adrienn, Lean mérnökség vezető (Pick Szeged Zrt.) |
|
11:40 |
Szanyi Dóra, Hajdu Bernadett |
DE MÉK |
|
Élelmi rosttal dúsított húsipari termékek fejlesztése, az alapanyagok reológiai vizsgálatára alapozva Témavezetők: Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs Hajdú Péter, doktorandusz, tanszéki mérnök |
|
11:55 |
Szücs Enikő |
MATE ÉTTI |
|
Fagylalt készítése különböző tejipari melléktermékek felhasználásával Témavezető: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla, egyetemi adjunktus |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK II. SZEKCIÓ
Helyszín: 124. szeminárium
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Dr. Szabó P. Balázs, egyetemi docens – SZTE MK |
Tagok: |
Dr. Kapcsándi Viktória, egyetemi docens – SZE AKMK |
|
Dr. Balla Csaba, egyetemi magántanár – MATE ÉTTI |
Dr. Gyimes Ernő, egyetemi docens – SZTE MK |
|
Titkár: |
Kiss Dóra, tudományos segédmunkatárs – DE MÉK |
10:40 |
Czikkely Hanga |
SE ETK |
---|---|---|
|
Növényi alapú fermentált italok fejlesztése lencse alapanyagokból Témavezetők: Hermánné Dr. Juhász Réka, egyetemi docens Hajas Lívia, tanársegéd Dr. Benedek Csilla, egyetemi docens |
|
10:55 |
Csák Gyula |
DE MÉK |
|
Savanyú savó felhasználásának lehetőség káposzta fermentációban Témavezető: Fekete István, egyetemi tanársegéd |
|
11:10 |
Ecsődi Sára |
MATE ÉTTI |
|
Komlópellet és leveskomló alfa-sav hasznosulása a sörlé extraktartalmának függvényében Témavezető: Dr. Kun-Farkas Gabriella, egyetemi docens |
|
11:25 |
Juhász Blanka |
SZTE MK |
|
Csongrádi borvidékről származó borok vizsgálata és erjedés nyomon követése Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, adjunktus Jákói Zoltán Péter, tanársegéd |
|
11:40 |
Magyar Bence |
MATE ÉTTI |
|
Ecetes cékla minőségi paramétereinek vizsgálata Témavezető: Dr. Kenesei György, egyetemi adjunktus |
|
11:55 |
Meszlényi Csilla Ágnes |
SZTE MK |
|
Fermentált gabona bázisú termékfejlesztés zöldségek és gyümölcsök felhasználásával Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő János, egyetemi donces Dr. Vidács Anita, főiskolai docens |
|
12:10 |
Pintér Csenge Mónika |
SZTE MK |
|
Különböző mézekből készült mézsörök összehasonlítása Témavezetők: Mihalkó József, tanársegéd Bakos Tiborné, mesteroktató |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK III. SZEKCIÓ
Helyszín: 8. szeminárium
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Prof. Dr. Hodúr Cecília, egyetemi tanár – SZTE MK |
Tagok: |
Prof. Dr. Pusztahelyi Tünde, egyetemi tanár – DE MÉK |
|
Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens – BME VBK |
Dr. Simon János, egyetemi docens – SZTE MK |
|
Titkár: |
Dr. Kovács Szilvia, tudományos munkatárs – DE MÉK |
10:40 |
Gagyi Renáta-Irén |
SAPIENTIA |
---|---|---|
|
Ribizli integrált feldolgozása és a termék felhasználhatóságának vizsgálata élelmiszerekben Témavezető: András Csaba, adjunktus |
|
10:55 |
Gergely Gréta |
SZTE MK |
|
Energiahatékonyság vizsgálata ultraszűrő keverőegységben Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens |
|
11:10 |
Gergely Gréta |
SZTE MK |
|
Szűrőmodulba integrálható, PET palackok újrahasznosításából előállított 3D nyomtatott turbulencia növelők membránszeparációs hatékonyságának vizsgálata Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens |
|
11:25 |
Karakó Dávid |
DE MÉK |
|
Pillecukor készítés technológiája és a termék dúsítási lehetőségei Témavezető: Dr. Jevcsák Szintia, adjunktus |
|
11:40 |
Pap Rebeka |
MATE ÉTTI |
|
Vegán fagylaltok fehérjekiegészítésének lehetőségei Témavezető: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla, egyetemi adjunktus |
|
11:55 |
Tölgyesi Ödön Bálint |
MATE ÉTTI |
|
Nagy fehérjetartalmú, tojásfehérje alapú termékek fejlesztése sportolók számára Témavezető: Vargáné dr. Tóth Adrienn, tudományos munkatárs |
|
12:10 |
Virág Nelli |
MATE ÉTTI |
|
Növényi alapú derítőanyag hatékonyságának vizsgálata szűrt almalé előállítása során Témavezető: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens |
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK IV. SZEKCIÓ
Helyszín: 9. szeminárium
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Prof. Dr. Sipos Péter, egyetemi tanár – DE MÉK |
Tagok: |
Prof. Dr. Nguyen Duc Quang, egyetemi tanár – MATE ÉTTI |
|
Dr. Németh Áron, egyetemi docens – BME VBK |
Dr. Antal Tamás, egyetemi docens – NYE Műszaki és Agrártudományi Intézet |
|
Titkár: |
Zabiák Andrea, tanszéki mérnök – DE MÉK |
10:40 |
Békési Róbert György |
SZTE MK |
---|---|---|
|
Búzalisztek keményítő sérültségének vizsgálata Témavezetők: Prof. Dr. Véha Antal, egyetemi tanár |
|
10:55 |
Furkó Lili |
DE MÉK |
|
Központban a fenntarthatóság – kövér porcsin (Portulaca oleracea l.), mint rejtett természeti erőforrás élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata Témavezetők: Aszalósné Dr. Balogh Rebeka, tudományos segémunkatárs Fekete István, tanársegéd Nagy Vivien, PhD hallgató |
|
11:10 |
Kereszturi Julianna |
MATE ÉTTI |
|
Csomagolóanyagok hatékonyságának vizsgálata dióbél eltarthatóságára Témavezető: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens |
|
11:25 |
Kovács Olga Lúcia |
MATE ÉTTI |
|
A dió fitinsav tartalmának csökkentése fitáz alkalmazásával Témavezetők: Dr. Bujna Erika, egyetemi docens Spiczki Gizella, egyetemi tanársegéd |
|
11:40 |
Szatmári Patrik |
SZTE MK |
|
Élelmiszeripari gélképzők vizsgálata reológiai szempontból Témavezetők: Gyimes Ernő, egyetemi docens Csercsics Dóra, intézeti mérnök |
|
11:55 |
Szeged Balázs |
SZTE MK |
|
Tejipari szennyvizek membránszűrési tulajdonságainak analízise 3D nyomtatott kötőelemek használatával Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens |
|
12:10 |
Sznopka Liliána Kata |
BME VBK |
|
Élelmi rost összetevők szerepének vizsgálata köles alapú élelmiszermátrixokban Témavezetők: Dr. Németh Renáta, egyetemi adjunktus Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens Jaksics Edina, tudományos segédmunkatárs |
MIKROBIOLÓGIA, ÉLELMISZERBIZTONSÁG ÉS MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS SZEKCIÓ
Helyszín: 20. szeminárium
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Prof. Dr. Karaffa Erzsébet, egyetemi tanár – DE MÉK |
Tagok: |
Dr. Belák Ágnes, egyetemi docens – MATE ÉTTI |
|
Prof. Dr. Varga László, egyetemi tanár – SZE AKMK |
Dr. Süth Miklós, egyetemi docens – ÁTE Élelmiszerlác-tudományi Intézet |
|
Titkár: |
Dr. Ludman-Mihály Kata, tudományos munkatárs – DE MÉK |
10:40 |
Dorkó Annamária |
ÁTE |
---|---|---|
|
Mit tudnak a magyarok az antibiotikum-rezisztenciáról? Témavezetők: Dr. Süth Miklós, egyetemi docens Dr. Kasza Gyula, egyetemi docens |
|
10:55 |
Galambosi Zsófia |
MATE ÉTTI |
|
Sniffin’ Sticks illatazonosítás teszt fejlesztési pontjainak meghatározása Témavezetők: Dr. Sipos László, egyetemi docens Dr. Csóka Mariann, egyetemi docens |
|
11:10 |
Karikás Viktor |
SZE AKMK |
|
Hasznos aktinobaktériumok izolálása és jellemzése aromás növények talajából Témavezető: Greff Babett, tudományos munkatárs |
|
11:25 |
Liebl Rebeka |
MATE ÉTTI |
|
Parabiotikumok antimikrobás hatásának vizsgálata Témavezetők: Dr. Bujna Erika, egyetemi docens Dr. Nguyen Duc Quang, egyetemi tanársegéd |
|
11:40 |
Pintér Georgina |
SZE AKMK |
|
Mezőgazdasági alapanyagok fermentálhatóságának összehasonlítása Témavezető: Dr. Ásványi Balázs, egyetemi docens |
|
11:55 |
Yuzansa Syahadana Putra |
DE MÉK |
|
Esterase activity of various strains of Lactiplantibacillus and Lactobacillus geni Témavezető: Prof. Dr. Pusztahelyi Tünde, egyetemi tanár |
MŰSZAKI, INFORMATIKA ÉS MÉRÉSTECHNIKA SZEKCIÓ
Helyszín: 19. szeminárium
Bírálók | |
---|---|
Elnök: |
Prof. Dr. Kovács Attila, egyetemi tanár – SZE AKMK |
Tagok: |
Prof. Dr. Kovács Zoltán, egyetemi tanár – MATE ÉTTI |
|
Dr. Gergely Szilveszter, egyetemi docens – BME VBK |
Dr. Prokisch József, egyetemi docens – DE MÉK |
|
Titkár: |
Seresné Törős Gréta, tanszéki mérnök – DE MÉK |
10:40 |
Babos Kristóf |
SZE GIVK |
---|---|---|
|
IoT alapú rendszer fejlesztése a mezőgazdasági vontató munkaműveleteinek nyomon követéséhez Témavezetők: Dr. Kulmány István Mihály, adjunktus Nagy Attila, egyetemi tanársegéd |
|
10:55 |
Csányi Brigitta Viktória |
BME VBK |
|
Rétegelt csomagolóanyagok vizsgálata ATR FT-IR mikroszkóppal és összehasonlító elemzése Raman-spektroszkópiával Témavezető: Dr. Gergely Szilveszter, egyetemi docens |
|
11:10 |
Cseke Tamara |
MATE ÉTTI |
|
Balatoni iszapból kiynert csurgalékvíz tisztításának technológiai modellezése, valamint felhasználásnak vizsgálata Témavezetők: Dr. Csighy Attila, egyetemi tanársegéd Dr. Koris András, egyetemi tanár |
|
11:25 |
Gál Zalán |
BME VBK |
|
Szénhidrátkeverék modellrendszerek vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával és sokváltozós adatelemzéssel Témavezető: Slezsák János, egyetemi tanársegéd |
|
11:40 |
Joó Júlia |
SZE AKMK |
|
Családi gazdaság átvezetése a precíziós gazdálkodásba egy kisalföldi gyümölcsös példáján Témavezető: Pólyáné Dr. Hanusz Borbála, egyetemi docens |
|
11:55 |
Rédey Ágnes |
MATE ÉTTI |
|
Vezeték nélküli adatgyűjtésen alapuló nyomon követési rendszer tervezése és összeállítása élelmiszeripari célokra Témavezetők: Dr. Kertész István, egyetemi adjunktus Tóth Fruzsina Bettina, PhD hallgató |
Helyszín: 18. szeminárium
Bíráló bizottság | |
---|---|
Elnök: |
Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs – DE MÉK |
Tagok: |
Prof. Dr. Horváth Zoltánné, egyetemi tanár – SE ETK |
|
Dr. Panyor Ágota, egyetemi docens – SZTE MK |
Dr. Mednyánsky Zsuzsanna, egyetemi docens – MATE ÉTTI |
|
Titkár: |
Dr. Pápai Gréta Zsuzsa, tudományos munkatárs – DE MÉK |
10:40 |
Bak Dominika |
SE ETK |
---|---|---|
|
Lencselisztek funkcionális tulajdonságainak és keményítőtartalmuk emészthetőségének vizsgálata in vitro Témavezetők: Hajas Lívia, tanársegéd Hermánné Dr. Juhász Réka, egyetemi docens Dr. Benedek Csilla, egyetemi docens |
|
10:55 |
Békési Karina |
MATE ÉTTI |
|
Inulinnal és kollagénnel dúsított gyümölcsital, mint táplálékkiegészítő termékfejlesztése Témavezető: Dr. Szabó-Nótin Beatrix, egyetemi docens |
|
11:10 |
Béres Csenge Réka |
MATE ÉTTI |
|
Gyümölcsnektárok cukortartalmának csökkentése szukralóz és stevia alkalmazásával Témavezető: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens |
|
11:25 |
Csóka Zsombor |
MATE ÉTTI |
|
Joghurt fejlesztése tejfehérje koncentrátum (MPC) adagolással Témavezetők: Nyulasné dr. Zeke Ildikó Csilla, egyetemi adjuntkus |
|
11:40 |
Csonki Annamária |
BME VBK |
|
Tönkölybúza és kenyérbúza fajták rost és rövid láncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata Témavezetők: Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens Juhászné Szentmiklóssy Marietta, tudományos segédmunkatárs |
|
11:55 |
Eged Bence József |
DE MÉK |
|
Rost- és fehérjedús növényi források zöld biomasszájának és magjának összehasonlító komplex értékelése Témavezető: Dr. Kovács Szilvia, adjunktus Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs |
|
12:10 |
Gyimesi Zsuzsanna |
SE ETK |
|
Mit jelent a fruktózszegény étrend? Soha többé édeset, zöldséget és gyümölcsöt? Témavezetők: Hajas Lívia, tanársegéd |
|
12:25 |
Tömöri Boglárka |
DE MÉK |
|
Malátával dúsított étcsokoládé fejlesztése és vizsgálata Témavezetők: Dr. Máthé Endre, egyetemi docens |