XXV. MÉTE Országos Tudományos Diákköri Konferencia

SZEKCIÓK

Prezentációk feltöltése  - 09:00 - 09:50

ÉLELMISZERANALITIKA SZEKCIÓ ÉLELMISZERGAZDASÁGTAN
ÉS MARKETING SZEKCIÓ
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA
ÉS -MŰVELETEK I. SZEKCIÓ
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA
ÉS -MŰVELETEK II. SZEKCIÓ
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA
ÉS -MŰVELETEK III. SZEKCIÓ
ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA
ÉS -MŰVELETEK IV. SZEKCIÓ
MIKROBIOLÓGIA, ÉLELMISZERBIZTONSÁG
ÉS MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS SZEKCIÓ
MŰSZAKI, INFORMATIKA ÉS MÉRÉSTECHNIKA SZEKCIÓ TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI SZEKCIÓ
*A gyorsmenükre kattintva a megfelelő szekcióhoz görgeti a rendszer.

 


ÉLELMISZERANALITIKA SZEKCIÓ

Helyszín: 146. előadó

Bírálók

Elnök:

Prof. Dr. Salgó András, professzor emeritus – BME VBK

Tagok:

Prof. Dr. Kovács Béla, egyetemi tanár – DE MÉK

 

 

Dr. Jekő József, főiskolai tanár – NYE Agrár és Molekuláris Kutató- és Szolgáltató Csoport

Dr. Benedek Csilla – SE ETK

Titkár:

Dr. Alexa Lóránd, egyetemi tanársegéd – DE MÉK

10:40

Botkó Zsombor

DE MÉK

 

Hegyaljai borok toxikus és potenciálisan toxikus elemtartalmának vizsgálata

Témavezetők: Kincses Sándorné Dr., egyetemi docens

                        Prof. Dr. Kovács Béla, egyetemi tanár

10:55

Csikos Gabriella

DE MÉK

 

Különböző gabonafélék keményítőprofiljának összehasonlító vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására

Témavezetők: Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs

                        Dr. Pápai Gréta Zsuzsa, tudományos munkatárs

11:10

Flumbort Sára

BME VBK

 

Magyarországi nyers propoliszminták minőségi vizsgálata látható és infravörös spektroszkópiával

Témavezető: Dr. Gergely Szilveszter, egyetemi docens

11:25

Kádár Kristóf

SZTE MK

 

Specialty kávék összehasonlító elemzése

Témavezető: Szegedi Balázs, intézeti mérnök

11:40

Lénárt Adél Lujza

BME VBK

 

Növényi tejek vizsgálata infravörös spektroszkópiával

Témavezető: Slezsák János, egyetemi tanársegéd

11:55

Pisch Barnabás

BME VBK

 

Tönkölybúza (Triticum spelta) összetételének és technológiai tulajdonságainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal (Triticum aestivum)

Témavezetők: Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens

                        Jaksics Edina, tudományos segédmunkatárs

12:10

Sánta Zsófia Gréta SZTE MK

 

Húsipari iszapok anaerob fermentációjának intenzifikálása és nyomon követése
Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, adjunktus
    Jákói Zoltán Péter, tanársegéd

12:25

Szajkó Milda Blanka

BME VBK

 

Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata
Témavezetők: Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens
    Juhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia, tudományos     segédmunkatárs

12:40

Tóth Tímea

BME VBK

 

Rövid szénláncú szénhidrát és FODMAP összetétel vizsgálata fermentált búza és rozs alapú modelltermékekben
Témavezetők:    Kormosné Dr. Bugyi Zsuzsanna, egyetemi docens
    Juhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia, tudományos     segédmunkatárs
                        Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens

 

Vissza a szekciókhoz


ÉLELMISZERGAZDASÁGTAN ÉS MARKETING SZEKCIÓ

Helyszín: Növénytermesztési gyakorló I.

Bírálók

Elnök:

Dr. Temesi Ágoston, egyetemi docens – MATE ÉTTI

Tagok:

Dr. Soós Mihály, egyetemi docens – DE MÉK

 

 

Dr. Zsótér Brigitta, egyetemi docens – SZTE MK

Dr. Kacz Károly, egyetemi docens – SZE AKMK

Titkár:

Szilva Diána Margaréta, tanszéki mérnök – DE MÉK

10:40

Bauer Zsófia

MATE ÉTTI

 

Élelmiszerpazarlással kapcsolatos fogyasztói értékítéletek vizsgálata Q-módszerrel

Témavezetők: Dr. Borbély Csaba, egyetemi docens

                        Dr. Csonka Arnold, egyetemi docens

10:55

Bencsics Barbara

SZE AKMK

 

Agyserkentő gyógynövényes cukorkák fogyasztói igényének felmérése

Témavezetők: Tihanyi-Kovács Renáta, egyetemi adjunktus

                        Posgay Miklós Marcel, egyetemi tanársegéd

11:10

Ökrös Nóra

DE GTK

 

Egy édesipari vállalkozás stratégiai tervezésének sajátosságai

Témavezetők: Dr. Nábrádi András, egyetemi tanár

                        Dr. Madai Hajnalka, egyetemi docens

11:25

Samu Csilla

SZTE MK

 

A Clean label trend koncepciójának feltárása és a gyümölcslevek trendbe való illeszthetőségének értékelése

Témavezető: Dr. Kis Krisztián, egyetemi docens

11:40

Uzonyi Lívia

DE MÉK

 

Növényi alapú italok fogyasztási szokásainak felmérése és fehérjetartalmának vizsgálata

Témavezető: Hajdú Péter, doktorandusz, tanszéki mérnök

11:55

Varga Péter Dániel

MATE ÉTTI

 

Puer teák kultúraközi fogyasztói érzékszervi minősítése

Témavezető: Dr. Gere Attila, egyetemi docens

                      Dr. Benes Eszter Luca, egyetemi adjunktus

Vissza a szekciókhoz


ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK I. SZEKCIÓ

Helyszín: 123. szeminárium
 

Bírálók

Elnök:

Prof. Dr. Friedrich László, egyetemi tanár – MATE ÉTTI

Tagok:

Prof. Dr. Stündl László, egyetemi tanár – DE MÉK

 

 

Dr. Beszédes Sándor, főiskolai docens – SZTE MK

Dr. Zsarnóczay Gabriella, elnök - MÉTE

Titkár:

Dr. Juhászné Tóth Réka, egyetemi tanársegéd – DE MÉK

10:40

Alacsony Eszter

MATE ÉTTI

 

Tojásfehérje alapú, magas fehérjetartalmú „túró” rudi fejlesztése és eltarthatóságának vizsgálata

Témavezető: Vargáné dr. Tóth Adrienn, tudományos munkatárs

10:55

Csott Hajnalka

SZTE MK

 

Megváltozott áramlási viszonyok vizsgálata modulba integrált 3D nyomtatott elemek hatására

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens

11:10

Erdei Bálint

SZTE MK

 

Mangalicamáj felhasználásával készített kenhető húskészítmény fejlesztése

Témavezető: Mihalkó József, tanársegéd

11:25

Kulcsár Tamás

SZTE MK

 

Virslik csomagolás előtti apadásának vizsgálata egy magyar húsipari vállalatnál

Témavezetők: Mihalkó József, tanársegéd

                       Gál Adrienn, Lean mérnökség vezető (Pick Szeged Zrt.)

11:40

Szanyi Dóra, Hajdu Bernadett

DE MÉK

 

Élelmi rosttal dúsított húsipari termékek fejlesztése, az alapanyagok reológiai vizsgálatára alapozva

Témavezetők: Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs

                        Hajdú Péter, doktorandusz, tanszéki mérnök

11:55

Szücs Enikő

MATE ÉTTI

 

Fagylalt készítése különböző tejipari melléktermékek felhasználásával

Témavezető: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla, egyetemi adjunktus

Vissza a szekciókhoz


ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK II. SZEKCIÓ

Helyszín: 124. szeminárium
 

Bírálók

Elnök:

Dr. Szabó P. Balázs, egyetemi docens – SZTE MK

Tagok:

Dr. Kapcsándi Viktória, egyetemi docens – SZE AKMK

 

 

Dr. Balla Csaba, egyetemi magántanár – MATE ÉTTI

Dr. Gyimes Ernő, egyetemi docens – SZTE MK

Titkár:

Kiss Dóra, tudományos segédmunkatárs – DE MÉK

10:40

Czikkely Hanga

SE ETK

 

Növényi alapú fermentált italok fejlesztése lencse alapanyagokból

Témavezetők: Hermánné Dr. Juhász Réka, egyetemi docens

                        Hajas Lívia, tanársegéd

                        Dr. Benedek Csilla, egyetemi docens

10:55

Csák Gyula

DE MÉK

 

Savanyú savó felhasználásának lehetőség káposzta fermentációban

Témavezető: Fekete István, egyetemi tanársegéd

11:10

Ecsődi Sára

MATE ÉTTI

 

Komlópellet és leveskomló alfa-sav hasznosulása a sörlé extraktartalmának függvényében

Témavezető: Dr. Kun-Farkas Gabriella, egyetemi docens

11:25

Juhász Blanka

SZTE MK

 

Csongrádi borvidékről származó borok vizsgálata és erjedés nyomon követése

Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, adjunktus

                        Jákói Zoltán Péter, tanársegéd

11:40

Magyar Bence

MATE ÉTTI

 

Ecetes cékla minőségi paramétereinek vizsgálata

Témavezető: Dr. Kenesei György, egyetemi adjunktus

11:55

Meszlényi Csilla Ágnes

SZTE MK

 

Fermentált gabona bázisú termékfejlesztés zöldségek és gyümölcsök felhasználásával

Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő János, egyetemi donces

                        Dr. Vidács Anita, főiskolai docens

12:10

Pintér Csenge Mónika

SZTE MK

 

Különböző mézekből készült mézsörök összehasonlítása

Témavezetők: Mihalkó József, tanársegéd

                       Bakos Tiborné, mesteroktató

Vissza a szekciókhoz


ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK III. SZEKCIÓ

Helyszín: 8. szeminárium

 

Bírálók

Elnök:

Prof. Dr. Hodúr Cecília, egyetemi tanár – SZTE MK

Tagok:

Prof. Dr. Pusztahelyi Tünde, egyetemi tanár – DE MÉK

 

 

Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens – BME VBK

Dr. Simon János, egyetemi docens – SZTE MK

Titkár:

Dr. Kovács Szilvia, tudományos munkatárs – DE MÉK

10:40

Gagyi Renáta-Irén

SAPIENTIA

 

Ribizli integrált feldolgozása és a termék felhasználhatóságának vizsgálata élelmiszerekben

Témavezető: András Csaba, adjunktus

10:55

Gergely Gréta

SZTE MK

 

Energiahatékonyság vizsgálata ultraszűrő keverőegységben

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens

11:10

Gergely Gréta

SZTE MK

 

Szűrőmodulba integrálható, PET palackok újrahasznosításából előállított 3D nyomtatott turbulencia növelők membránszeparációs hatékonyságának vizsgálata

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens

11:25

Karakó Dávid

DE MÉK

 

Pillecukor készítés technológiája és a termék dúsítási lehetőségei

Témavezető: Dr. Jevcsák Szintia, adjunktus

11:40

Pap Rebeka

MATE ÉTTI

 

Vegán fagylaltok fehérjekiegészítésének lehetőségei

Témavezető: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla, egyetemi adjunktus

11:55

Tölgyesi Ödön Bálint

MATE ÉTTI

 

Nagy fehérjetartalmú, tojásfehérje alapú termékek fejlesztése sportolók számára

Témavezető: Vargáné dr. Tóth Adrienn, tudományos munkatárs

12:10

Virág Nelli

MATE ÉTTI

 

Növényi alapú derítőanyag hatékonyságának vizsgálata szűrt almalé előállítása során

Témavezető: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens

Vissza a szekciókhoz


ÉLELMISZERTECHNOLÓGIA ÉS -MŰVELETEK IV. SZEKCIÓ

Helyszín: 9. szeminárium
 

Bírálók

Elnök:

Prof. Dr. Sipos Péter, egyetemi tanár – DE MÉK

Tagok:

Prof. Dr. Nguyen Duc Quang, egyetemi tanár – MATE ÉTTI

 

 

Dr. Németh Áron, egyetemi docens – BME VBK

Dr. Antal Tamás, egyetemi docens – NYE Műszaki és Agrártudományi Intézet

Titkár:

Zabiák Andrea, tanszéki mérnök – DE MÉK

 

10:40

Békési Róbert György

SZTE MK

 

Búzalisztek keményítő sérültségének vizsgálata

Témavezetők: Prof. Dr. Véha Antal, egyetemi tanár

10:55

Furkó Lili

DE MÉK

 

Központban a fenntarthatóság – kövér porcsin (Portulaca oleracea l.), mint rejtett természeti erőforrás élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata

Témavezetők: Aszalósné Dr. Balogh Rebeka, tudományos segémunkatárs

                        Fekete István, tanársegéd

                        Nagy Vivien, PhD hallgató

11:10

Kereszturi Julianna

MATE ÉTTI

 

Csomagolóanyagok hatékonyságának vizsgálata dióbél eltarthatóságára

Témavezető: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens

11:25

Kovács Olga Lúcia

MATE ÉTTI

 

A dió fitinsav tartalmának csökkentése fitáz alkalmazásával

Témavezetők: Dr. Bujna Erika, egyetemi docens

                        Spiczki Gizella, egyetemi tanársegéd

11:40

Szatmári Patrik

SZTE MK

 

Élelmiszeripari gélképzők vizsgálata reológiai szempontból

Témavezetők: Gyimes Ernő, egyetemi docens

                        Csercsics Dóra, intézeti mérnök

11:55

Szeged Balázs

SZTE MK

 

Tejipari szennyvizek membránszűrési tulajdonságainak analízise 3D nyomtatott kötőelemek használatával

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs, egyetemi docens                     

12:10

Sznopka Liliána Kata

BME VBK

 

Élelmi rost összetevők szerepének vizsgálata köles alapú élelmiszermátrixokban

Témavezetők: Dr. Németh Renáta, egyetemi adjunktus

                        Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens

                       Jaksics Edina, tudományos segédmunkatárs

Vissza a szekciókhoz


MIKROBIOLÓGIA, ÉLELMISZERBIZTONSÁG ÉS MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS SZEKCIÓ

Helyszín: 20. szeminárium

Bírálók

Elnök:

Prof. Dr. Karaffa Erzsébet, egyetemi tanár – DE MÉK

Tagok:

Dr. Belák Ágnes, egyetemi docens – MATE ÉTTI

 

 

Prof. Dr. Varga László, egyetemi tanár – SZE AKMK

Dr. Süth Miklós, egyetemi docens – ÁTE Élelmiszerlác-tudományi Intézet

Titkár:

Dr. Ludman-Mihály Kata, tudományos munkatárs – DE MÉK

10:40

Dorkó Annamária

ÁTE

 

Mit tudnak a magyarok az antibiotikum-rezisztenciáról?

Témavezetők: Dr. Süth Miklós, egyetemi docens

                        Dr. Kasza Gyula, egyetemi docens

10:55

Galambosi Zsófia

MATE ÉTTI

 

Sniffin’ Sticks illatazonosítás teszt fejlesztési pontjainak meghatározása

Témavezetők: Dr. Sipos László, egyetemi docens

                        Dr. Csóka Mariann, egyetemi docens

11:10

Karikás Viktor

SZE AKMK

 

Hasznos aktinobaktériumok izolálása és jellemzése aromás növények talajából

Témavezető: Greff Babett, tudományos munkatárs

11:25

Liebl Rebeka

MATE ÉTTI

 

Parabiotikumok antimikrobás hatásának vizsgálata

Témavezetők: Dr. Bujna Erika, egyetemi docens

                        Dr. Nguyen Duc Quang, egyetemi tanársegéd

11:40

Pintér Georgina

SZE AKMK

 

Mezőgazdasági alapanyagok fermentálhatóságának összehasonlítása

Témavezető: Dr. Ásványi Balázs, egyetemi docens               

11:55

Yuzansa Syahadana Putra

DE MÉK

 

Esterase activity of various strains of Lactiplantibacillus and Lactobacillus geni

Témavezető: Prof. Dr. Pusztahelyi Tünde, egyetemi tanár

Vissza a szekciókhoz


MŰSZAKI, INFORMATIKA ÉS MÉRÉSTECHNIKA SZEKCIÓ

Helyszín: 19. szeminárium
 

Bírálók

Elnök:

Prof. Dr. Kovács Attila, egyetemi tanár – SZE AKMK

Tagok:

Prof. Dr. Kovács Zoltán, egyetemi tanár – MATE ÉTTI

 

 

Dr. Gergely Szilveszter, egyetemi docens – BME VBK

Dr. Prokisch József, egyetemi docens – DE MÉK

Titkár:

Seresné Törős Gréta, tanszéki mérnök – DE MÉK

10:40

Babos Kristóf

SZE GIVK

 

IoT alapú rendszer fejlesztése a mezőgazdasági vontató munkaműveleteinek nyomon követéséhez

Témavezetők: Dr. Kulmány István Mihály, adjunktus

                        Nagy Attila, egyetemi tanársegéd

10:55

Csányi Brigitta Viktória

BME VBK

 

Rétegelt csomagolóanyagok vizsgálata ATR FT-IR mikroszkóppal és összehasonlító elemzése Raman-spektroszkópiával

Témavezető: Dr. Gergely Szilveszter, egyetemi docens

11:10

Cseke Tamara

MATE ÉTTI

 

Balatoni iszapból kiynert csurgalékvíz tisztításának technológiai modellezése, valamint felhasználásnak vizsgálata

Témavezetők: Dr. Csighy Attila, egyetemi tanársegéd

                        Dr. Koris András, egyetemi tanár

11:25

Gál Zalán

BME VBK

 

Szénhidrátkeverék modellrendszerek vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával és sokváltozós adatelemzéssel

Témavezető: Slezsák János, egyetemi tanársegéd

11:40

Joó Júlia

SZE AKMK

 

Családi gazdaság átvezetése a precíziós gazdálkodásba egy kisalföldi gyümölcsös példáján

Témavezető: Pólyáné Dr. Hanusz Borbála, egyetemi docens

11:55

Rédey Ágnes

MATE ÉTTI

 

Vezeték nélküli adatgyűjtésen alapuló nyomon követési rendszer tervezése és összeállítása élelmiszeripari célokra

Témavezetők: Dr. Kertész István, egyetemi adjunktus

                        Tóth Fruzsina Bettina, PhD hallgató                     

Vissza a szekciókhoz


TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI SZEKCIÓ

Helyszín: 18. szeminárium
 

Bíráló bizottság

Elnök:

Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs – DE MÉK

Tagok:

Prof. Dr. Horváth Zoltánné, egyetemi tanár – SE ETK

 

 

Dr. Panyor Ágota, egyetemi docens – SZTE MK

Dr. Mednyánsky Zsuzsanna, egyetemi docens – MATE ÉTTI

Titkár:

Dr. Pápai Gréta Zsuzsa, tudományos munkatárs – DE MÉK

10:40

Bak Dominika

SE ETK

 

Lencselisztek funkcionális tulajdonságainak és keményítőtartalmuk emészthetőségének vizsgálata in vitro

Témavezetők: Hajas Lívia, tanársegéd

                        Hermánné Dr. Juhász Réka, egyetemi docens

                        Dr. Benedek Csilla, egyetemi docens

10:55

Békési Karina

MATE ÉTTI

 

Inulinnal és kollagénnel dúsított gyümölcsital, mint táplálékkiegészítő termékfejlesztése

Témavezető: Dr. Szabó-Nótin Beatrix, egyetemi docens

11:10

Béres Csenge Réka

MATE ÉTTI

 

Gyümölcsnektárok cukortartalmának csökkentése szukralóz és stevia alkalmazásával

Témavezető: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens

11:25

Csóka Zsombor

MATE ÉTTI

 

Joghurt fejlesztése tejfehérje koncentrátum (MPC) adagolással

Témavezetők: Nyulasné dr. Zeke Ildikó Csilla, egyetemi adjuntkus

11:40

Csonki Annamária

BME VBK

 

Tönkölybúza és kenyérbúza fajták rost és rövid láncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata

Témavezetők: Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens

                        Juhászné Szentmiklóssy Marietta, tudományos segédmunkatárs

11:55

Eged Bence József

DE MÉK

 

Rost- és fehérjedús növényi források zöld biomasszájának és magjának összehasonlító komplex értékelése

Témavezető: Dr. Kovács Szilvia, adjunktus

                      Dr. Kiss Attila Péter, tudományos főmunkatárs

12:10

Gyimesi Zsuzsanna

SE ETK

 

Mit jelent a fruktózszegény étrend? Soha többé édeset, zöldséget és gyümölcsöt?

Témavezetők: Hajas Lívia, tanársegéd
    Dr. Molnár Andrea, mesteroktató

12:25

Tömöri Boglárka

DE MÉK

 

Malátával dúsított étcsokoládé fejlesztése és vizsgálata

Témavezetők: Dr. Máthé Endre, egyetemi docens
    Dr. Jevcsák Szintia, adjunktus

Vissza a szekciókhoz

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.