ADA 2020 konferencia

ADA 2020 konferencia

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2020-ban megrendezi az ADA konferenciasorozat harmadik konferenciáját, amely az informatika és a STEM területei iránt érdeklődők konferenciája lesz.

Felhívás


 

  • Időpont: 2020. december 15-16.
  • A konferenciát online formában rendezzük meg.
  • A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Célok

Az ADA konferenciasorozat elsődleges célja, hogy lehetőséget és közeget biztosítson az informatikai és a STEM területeken dolgozó, kutató vagy még a tanulmányaikat folytató nők szakmai megjelenésének, kommunikációjának. A konferencia kiemelt figyelmet kíván fordítani a kapcsolódó szakterületek munkaerő utánpótlásának problémáira, az érdeklődők pályaválasztási motivációja növelésének, illetve az orientáció kialakításának lehetőségeire. A konferenciasorozat szeretne hozzájárulni a nők arányának növekedéséhez a fenti területekhez tartozó szakmákban és kutatásokban.

Kiknek érdemes részt venni?

Mindenkinek, aki érdeklődik az informatika és a STEM területeinek új eredményei iránt! Minden kutatónak, oktatónak, felsőoktatásban tanuló vagy doktori tanulmányokat folytató hallgatónak, akik tudományos eredményeiket szeretnék bemutatni egy szélesebb szakmai közönség előtt.

Akik az informatikához, a STEM területekhez, illetve ezek oktatásához kapcsolódó munkájuk és tapasztalatuk alapján kialakult jó gyakorlatukat kívánják megosztani a szakmabeliekkel.

Számos olyan szakterület létezik, ahol az informatika alkalmazott tudomány. Várunk olyan előadásokat is, amelyek a STEM és az informatika, az informatikai eszközök, elméletek és elvek más tudomány- és szakterületen történő kreatív, újszerű és előremutató felhasználásával kapcsolatosak.

Hívjuk és várjuk továbbá azokat, akik munkájuk és kutatásaik révén tanulmányozzák és elősegíthetik a nők jelentősebb szerepvállalását a vonatkozó területeken, tanácsokat nyújtanak a pályaválasztásban és karrierépítésben, illetve konkrét segítséget nyújthatnak az ezen a területen már dolgozó — és célzottan — kutató nők számára.

A konferencia keretet ad formális és informális szakmai, tudományos kommunikációra is, amellyel segíteni kívánja a területen kutató munkát folytató nők tudományos előmenetelét.

Várunk az informatika és a STEM területeinek bármelyikéről előadókat,  valamint e területek iránt érdeklődő résztvevőket: nemtől, kortól, végzettségtől függetlenül mindenkit, aki ezen célok valamelyikével egyetért, illetve ezekben érintett!

Mit lehet bemutatni?

  • Kutatási eredményeket, új módszereket, megnyíló perspektívákat, esettanulmányokat, jó gyakorlatokat.

A konferenciára történő regisztrálás és az absztraktok beküldése az alábbi linken lehetséges:

  • A regisztráció lezárult!

Fontos dátumok:

  • Absztrakt beküldési határidő: 2020. december 7.
  • Regisztráció zárul: 2020. december 9.

Felmerülő kérdésiket az e-mail címre küldhetik el.


A rendezvényt az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 azonosítószámú projekt támogatja.

A projekt Magyarország Kormánya és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.