Modernkortörténeti Doktorandusz Konferencia

A Debreceni Egyetem Történelmi Intézete és a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolája 2021 őszén hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az „I. Conferentia Debreceniensis Doctorandorum Iuvenum – Ókorral, középkorral és koraújkorral foglalkozó doktoranduszok és doktorjelöltek konferenciája” című rendezvényét. Ennek folytatásaként 2022. április 29-én és 30-án rendezzük meg a Modernkortörténeti Doktorandusz Konferenciát. A konferencia célja, hogy fórumot biztosítson az eredményeik bemutatására azoknak a doktorandusz hallgatóknak, akik a francia forradalom korától a 20. századig magyar és egyetemes történeti doktori kutatásokat folytatnak. 
Kezdeményezésünket egyfelől az motiválja, hogy újabb lendületet adjunk a doktoranduszok kutatásainak, másfelől pedig az, hogy az egymástól elszigetelten dolgozó Doktori Iskolákat is összehozza, fórumot és lehetőséget biztosítson a hallgatóik számára arra, hogy a szakmai kapcsolatok építése mellett a folyamatban lévő munkáikat, az őket érdeklő szakmai kérdéseket bemutassák egymásnak, és ezáltal új tapasztalatokat szervezve diskurzust is folytassanak róluk. Hangsúlyos célunk a nemzetközi tudományos kapcsolatok erősítése, ezért a konferencián szereplési lehetőséget biztosítunk a Doktori Iskolák külföldi hallgatói számára is, továbbá azoknak a magyar doktoranduszoknak is, akik idegen nyelven (angolul) szeretnék bemutatni a témájukat, kutatási eredményeiket. A rendezvényen tematikai megkötésünk nincs, egyformán számítunk politika-, társadalom-, gazdaság-, kultúrtörténeti témákra is a 18. század végétől a 20. század végéig bezárólag.
Az elhangzott előadások anyagából 2022 végén tanulmánykötetet tervezünk megjelentetni.

 

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.