XIII. Főiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók Országos Kongresszusa

Tisztelettel és szeretettel köszöntjük a XIII. Főiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók Országos Kongresszusának előadóit, résztvevőit. Köszönjük, hogy megtisztelnek bennünket jelenlétükkel. A rendezvényen igyekszünk a napjainkat meghatározó problémákat középpontba helyezni, ezért a kongresszus témakörei kulcsfontosságú, egész jövőnket meghatározó kérdésekre fókuszálnak.

A plenáris ülés keretében az ápolói életpályamodell, a kiterjesztett hatáskörű ápolás mesterképzés (APN), a nemzeti ápolásügyi stratégia kérdései, a licensz és a kompetencia témaköreivel kapcsolatosan ismertetik véleményüket felkért előadóink, majd a kerekasztal-megbeszélésen az ápolási tanszékvezetők mondják el véleményüket egy adott kérdéskörről. Reméljük a mindannyiunkat érintő problémákról való együtt gondolkodás, a közös kommunikáció eredményes lesz és sikerül konszenzusra jutnunk.

A szekcióüléseken olyan fontos kérdések kerülnek napirendre, mint a képzésfejlesztés irányai, mint a jövőt meghatározó elem. Az alapellátási/közösségi ápolói szekcióban a további kompetenciák kérdései fogalmazódik meg a gyakorlat oldaláról. Az APN hallgatói szekcióban az ápolók bővülő szerepköreit és ezek további lehetőségeit mutatjuk be. Az ápoláskutatási szekcióban megismerhetik az ápolókat érdeklő kutatási területeket. Az elmélet - gyakorlat integritása szekció előadásai a kutatási eredmények gyakorlati megvalósulásaiba nyújtanak bepillantást.

Bízunk abban, hogy a két nap a résztvevők részére tartalmas programot ígér, és kiváló lehetőséget biztosít az ismerkedésre, a szakmai tanácskozásra, és a kellemes időtöltésre egyaránt. Ehhez kívánunk eredményes munkát mindenkinek!

 

Dr. Sárváry Attila                                                             Ujváriné Dr. Siket Adrienn

tanszékvezető, főiskolai tanár                                            mesterszakfelelős, főiskolai docens

DE EK Ápolástudományi Tanszék                                      DE EK Ápolástudományi Tanszék

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ