Az ápolási készségek újradefiniálása a robotizáció és mesterséges intelligencia térnyerésével

       

MEGHÍVÓ

a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar,  Ápolástudományi Tanszék

Az ápolási készségek újradefiniálása a robotizáció  és mesterséges intelligencia térnyerésével,

 

Erasmus +

Online konferenciára

 

Szeretettel várjuk online rendezvényünkre!

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az ápolási készségek újradefiniálása a robotizáció és mesterséges intelligencia térnyerésével

  


Előzetes program

Időpont: 2021.06.10.

  • Megnyitó: 9.00 - 9.10
  • Plenáris ülés I.: 9.10-10.10
  • Kávészünet: 10.10-10.20
  • Plenáris ülés II.: 10.20-11.20
  • Kávészünet: 11.20-11.30
  • Kerekasztal megbeszélés a felkért előadók részvételével: 11.30-12.30
  • Konferencia zárás: 12.30-12.40

Háttér

Az Európai Unió is felismerte a robotizáció növekvő súlyát az egészségügyben. Példát véve fejlett robotikai kompetenciákat birtokló országoktól, az EU 2 évvel ezelőtt életre hívta az ápolás és mesterséges intelligencia projektet.

A DEEK Ápolástudományi Tanszéke konzorciumi tagként részt vesz egy 2018-ban nyertes Erasmus+ Projektben. A projekt címe: „Redifining nursing skills for AI and robitisation in nursing care”. A többi intézményi partner: University of Heidelberg, University of Amsterdam, Technische Informationsbibliothek (TIB) Hannover, Frenetti B.V.

A projekt célja, hogy egy olyan eredmény és eszköz szülessen, amely lehetőséget ad az ápolók számára a jövőbeni szükséges kompetenciák megnevezésére, amelyek segítik az alkalmazkodást a korszerű technológiai megoldásokat és a mesterséges intelligencia a szakmába kerülését. Az eredményes beépülés érdekében a cél az, hogy mind a képző intézmények, mind az egészségügyi intézmények használni tudják majd képzések fejlesztéséhez ezeket az  új lehetőségeket és eszközöket. Közös kutatómunka keretében vizsgálták a gyorsan változó egészségügyi rendszereket, a digitalizációt, az e-health és a robotizáció hatását az ápolói munkát érintő területeken. A kutatócsoport elemezte a jövőben szükséges készségeket, képességeket és kompetenciákat, melyekre az egészségügyi dolgozóknak, elsősorban az ápolóknak szüksége lesz.

Ez a lehetőség is erősíti közös fejlesztések kidolgozását, illetve a további cégekkel való együttműködést egy adott technológai fejlesztés kidolgozására.

A projekt újabb mérföldköve a hazai online konferencia most a Debreceni Egyetem közreműködésével valósul meg, ahol bemutatásra kerülnek a projekt részletei.

Várunk minden érdeklődőt az izgalmas és jövőt előre vetítő előadásokra eset bemutatásokra és fórumokra!

 

Üdvözlettel,

A szervezők

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.