DOSZ OEO - A nők szerepe az orvostudomány élén

Kedves Látogatók! 

A nők szerepe régóta meghatározó volt az orvostudományban. Nem kell messzire mennünk a konkrét példákat keresve a történelemben, elég csak Hugonnai Vilmára, az első magyar orvosnőre vagy Mary Laskerre, amerikai egészségügyi aktivistára gondolnunk, akinek a kezdeményezésére megalakult a National Institutes of Health (NIH) az Egyesült Államokban, vagy akár a magyar kutatónőre, Karikó Katalinra, akire a legbüszkébbek vagyunk, hiszen a hosszú évekig tartó kitartó munkája eredményeként kifejlesztett vakcina most reményt ad a világnak a COVID-19 elleni harcban . Ezek az utak, amelyeket az előzőekben felsorolt hölgyek jártak be minden olyan nő számára példaértékű, aki jelenleg az orvostudomány valamely ágazatában kutat és próbál érvényesülni.  

A nők orvostudományban betöltött jelentős szerepének minél szélesebb közönséghez történő eljuttatása érdekében a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) Orvos- és Egészségtudományi Osztálya meghirdeti A nők szerepe az orvostudomány élén c. országos workshopját.  

Az egynapos rendezvény 2021. április 24-én (szombat) kerül megrendezésre, a körülményekre való tekintettel online, élő YouTube stream formájában. 
Az esemény célja, hogy egy olyan online találkozó jöjjön létre, amelynek középpontjában a kutatói világban tevékenykedő nők állnak. Meghívott előadóink megosztják a résztvevőkkel az orvostudományi kutatásaikban átélt tapasztalataikat, döntéshelyzeteiket, illetve a kutatói világban nőként való érvényesüléssel kapcsolatos esetleges nehézségeiket, amelyek meghatározták mindennapjaikat.  
Egynapos rendezvényünk nem csak a PhD-hallgatók számára nyitott; mindenkit szívesen látunk, aki érdeklődik az olyan programok iránt, amelyen neves kutatónők adnak elő életpályájukról. 

Minden előadótól lehetőség lesz élőben kérdezni, az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. 

Az eseményről további információ a DOSZ OEO weboldalán (Link) és Facebook oldalán (Link) található. 

További hasznos linkek:

DOSZ OEO bemutatkozása

Facebook esemény

 

Minden kedves érdeklődőt várunk sok szeretettel! 

 

DOSZ Orvos-és Egészségtudományi Osztályának elnöksége nevében:

Dr.Bozsányi Szabolcs 
DOSZ OEO elnöke

Miltner Noémi  
DOSZ OEO Utánpótlásért és pártolói tagokért felelős elnöki megbízott

 

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.