A tudomány és innováció válaszai az európai zöld megállapodás kihívásaira
Program | |
---|---|
10.00 - 10.10 |
Köszöntők |
Bács Zoltán, PhD, Debreceni Egyetem, kancellár Fenyves Veronika, PhD, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, dékán |
|
10.10 - 10.25 |
A tudomány és az innováció válaszai az Európai Zöld Megállapodás kihívásaira |
Popp József, az MTA levelező tagja, Neumann János Egyetem |
|
10.25 - 10.40 |
Fenntartható élelmiszerrendszerek térségi vetületei |
Magda Sándor, az MTA doktora, rector emeritus, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Holló Ervin, PhD, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – Koncz Gábor, PhD, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – Szűcs Csaba, PhD, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem |
|
10.40 - 10.55 |
A támogatáspolitika, az innováció és a versenyképesség összefüggései a magyar élelmiszergazdaságban |
Lakner Zoltán, az MTA doktora, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem |
|
10.55 - 11.10 |
A klímaváltozásra adott termelői válaszok a mai Magyarországon |
Tóth József, az MTA doktora, Budapesti Corvinus Egyetem |
|
11.10 - 11.25 |
A „laborhús” iránti preferenciák vizsgálata néhány európai országban |
Balogh Péter, az MTA doktora, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar |
|
11.25 - 11.40 |
Közösen a fenntartható jövőért: a köz- és magánszféra együttműködése az Európai Zöld Megállapodás teljesítéséért |
Kemény Gábor, PhD, Nemzeti Közszolgálai Egyetem |
|
11.40 - 11.55 |
Az ESG növekvő szerepéről az Európai Zöld Megállapodásban |
Rákos Mónika, PhD, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar |
|
11.55 - 12.10 |
Élelmiszerveszteség és pazarlás - Mi, mennyi, hol, miért? |
Kasza Gyula, PhD, Budapesti Állatorvosi Egyetem –Szakos Dávid, PhD, Budapesti Állatorvosi Egyetem |
|
12.10 - 12.25 |
A zöld átállás kihívásai és lehetőségei a baromfi ágazatban |
Szőllősi László, PhD, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar |
|
12.25 - 12.30 |
Zárszó |
Oláh Judit, az MTA doktora, Agrár-közgazdasági Tudományos Bizottság elnöke |