Agrárkilátások szakmai szemmel

2016, augusztus 19 - 15:18
Nyolcmillió tonna kukorica teremhet idén hazánkban – hangzott el a Debreceni Egyetemen rendezett agrárfórumon.

Nyolcmillió tonna kukorica teremhet idén hazánkban – hangzott el a Debreceni Egyetemen rendezett agrárfórumon.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara első alkalommal szervezett a XXV. Farmer Expón agrárfórumot az agrár- és vidékfejlesztés szakpolitikusainak részvételével, akik az agrárium aktualitásairól tájékoztatták a konferencián részt vevő gazdálkodókat.

Megnyitójában Papp László polgármester hangsúlyozta, hogy Debrecen gazdaságfejlesztési folyamataiban az élelmiszeriparra mint a város erősödő ágazatára is hangsúlyt fektetnek.

A szakmai találkozón ismertették a Vidékfejlesztési Program pályázati lehetőségeit, a gazdákat pedig megnyugtatták, hogy az EU-s támogatásokért benyújtott pályázataikat hamar elbírálják, hiszen a forrásokat minél előbb a gazdák rendelkezésére szeretnék bocsátani.


A Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, Mezei Dávid bejelentette, hogy 40 milliárd forintot fordítanak borászati fejlesztésekre, ami duplája, az eredetileg tervezettnek, de a kertészeti gépek beszerzésének támogatási keretét is 18 milliárdra emelték.

- Idén nyolcmillió tonna kukorica és 1,8 millió tonna napraforgó teremhet hazánkban – becsülte meg a betakarítási kilátásokat Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.
Hozzátette: Hajdú-Bihar Megyében több mint harmincezren gazdálkodnak, 13 800 gazdának tudtak eddig anyagi támogatást nyújtani a munkához.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ