„Mi lesz Veled, magyar alma…?” – Gonda István emlékkonferencia

 
     

 

 

 

 

FruitVeB

Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

H-1118 Budapest, Villányi út 35-43.

Tel.: +36 70 776 5530

Weboldal

 

Debreceni Egyetem

Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Kertészettudományi Intézet

H-4032 Debrecen Böszörményi út 138.

Tel.: +36 52 508 444

Weboldal

 

 

 

Észak-Keletmagyarországi 
Alma és Egyéb Gyümölcs
Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

4244 Újfehértó Vadas tag 2.
Tel.: +36 42 290 822
Email:


„Mi lesz Veled, magyar alma…?” – Gonda István emlékkonferencia

 

Az almaágazat életében voltak sorsfordító időszakok. Ilyen volt a 2000-2004 közötti időszak az EU-csatlakozást megelőzően, de hasonló sorsfordító válaszút elé értünk napjainkban is. A klimatikus, valamint a gazdasági és piaci környezet változásai negatív termelői hangulatot és fejlesztési kedvet teremtettek Magyarországon és Európában egyaránt. A gazdasági nehézségek átrendezik az európai almatermelést. A kihívások azonban nagyon nagy lehetőséget is rejtenek magukban: amennyiben a következő években helyesen ragadjuk meg a fejlesztési lehetőségeket és irányokat, a hazai almaágazat egy tartós fejlődési pályára állítható.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Kertészettudományi Intézet, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint az ÉKASZ (Alma Terméktanács) szakmai konferenciáján az étkezési és ipari alma termékpályája helyzetével, kihívásaival, valamint – mindenek előtt – fejlesztési lehetőségeivel és irányaival foglalkozunk. Hagyományteremtő ágazati konferenciánkkal egyúttal elhunyt professzorunk, a hazai almatermelés meghatározó alakja, Dr. Gonda István előtt is tisztelgünk.

  • Időpont:  2023. március 23. (csütörtök) 9.00 – 17.00
  • Helyszín:  Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (4032 Debrecen Böszörményi út 138. Főépület Aula)


Részletes program

(A program megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre↑)

A tervezett program vonatkozásában a változtatás jogát fenntartjuk!

REGISZTRÁCIÓ

(A regisztrációhoz kattintson a linkre vagy a bal menüsávban található Regisztráció gombra! ↑)

Regisztrációs határidő: 2023. március 20. (hétfő) 24.00 óra

A rendezvény a NAK szaktanácsadói programjának részeként a – szaktanácsadói névjegyzékben szereplő – szaktanácsadók számára szabadon választható rendezvények közé tartozik.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
Kérjük, amennyiben részt kíván venni rendezvényünkön, feltétlenül segítse a pontos szervezést azzal, hogy regisztrál!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk és számítunk megtisztelő jelenlétére!

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.